Uusimmat kuvat

Pennut

Yhteystiedot

YORKSHIRETERRIER CLUB OF FINLAND

clubmail@ycf.fi
www.ycf.fi

FI30 5789 4020 0332 94

Näyttelykoiran turkinhoito

Topknot

  1. Kerää karvaa kolmionmuotoiselta alueelta korvien välistä otsalle kampaa apuna käyttäen. Kiinnitä ponnari pienellä kumilenkillä otsalle niin että se tulee keskelle päätä korvista katsoen.

  2. Laita ylimääräinenhäntä kaksinkerroin ja kierrä vielä ympäri toisella pienellä kumilenkillä. Löysää kampausta sopivaksi niin että koiran silmien ja korvien asento ei muutu.

  3. Kiinnitä päälle vielä kaunis silkkirusetti. Muistathan että mikäli olet osallistumassa näyttelyyn rusetin tulee olla punainen.

  4. Poista kumilenkit aina pieniä saksia käyttäen niin että karva ei katkea.

nyytitys_.jpg
Turkin nyytitys
Yorkshirenterrierin tunnusomaisin piirre on hyvin hoidettu, silkkinen ja kaunis turkki. Upean tuloksen saavuttaminen ei kuitenkaan ole helppoa, sillä karvan hoito vaatii omistajalta viitseliäisyyttä ja sitoutumista. Päivittäinen harjaus mahdollistaa alati kasvavan turkin kehittymisen täysimittaiseksi, eli maahan asti ulottuvaksi. Tämä on erityisen tärkeää, mikäli koiranäyttelyt kiinnostavat.
Turkkia voi ehkäistä kulumiselta nyytityspaperin (joka ei värjää koiran turkkia eikä hajoa kostuessaan) avulla. Karvan voi myös öljytä ennen sen nyytittämistä. Nyyttipaperit kiinnitetään kumilenkkien avulla, ohessa olevan mallin mukaisesti. 

 

nyytiyskuva.jpg
 
Ohjeita turkin nyytitykseen
  1. Aloita turkin nyytitys pesun jälkeen kun olet föönannut ja harjannut turkin huolellisesti. Laita nyytityspaperit valmiiksi sopivan kokoisiksi paloiksi.
  2. Tee jakaus selkälinjaan ja jaa karvaa kamman avulla osiin kuvan mukaisesti. Laita karva silkkipaperille ja kääräisen se nyytille paketiksi.
  3. Sido paketti keskeltä kumilenkillä löysää tarvittaessa niin että nyytti ei haittaa koiran liikkumista.
Yorkshirenterrierin turkki vaati myös toistuvaa pesua, tarpeesta riippuen noin kerran kahdessa viikossa. Näyttelyihin mentäessä olisi koira hyvä pestä joko edellisenä iltana, tai vaihtoehtoisesti aikaisin näyttelypäivän aamuna. Sopivat turkinhoitotuotteet kannattaa valita yhdessä kasvattajan tai asiantuntevan myyjän kanssa.