Uusimmat kuvat

Pennut

Yhteystiedot

YORKSHIRETERRIER CLUB OF FINLAND

clubmail@ycf.fi
www.ycf.fi

FI30 5789 4020 0332 94

Haastattelussa Junor Handleri 

Susanna Gourine (14) kertoo Junior Handler harrastuksestaan.


1. Millainen laji mielestäsi Junior Handler on? Oletko esittänyt yorkshirenterrieriä kilpailuissa?
 - Mielestäni Junior Handler on todella mukava laji, joka on suunnattu nuorille. Koiran esittämistaidot paranevat huimasti, sen olen huomannut. Siinä on myös mahdollisuus tutustua muihin rotuihin kun siihen omaasi. Itse en vielä ole yorkin kanssa ollut Junior Handler kehissä. Mutta Jyväskylä KV:seen olisi tarkoitus mennä yorkin kanssa, kuka yorkki sitten lieneekään. Toivon että jatkossakin sitten kävisin yorkin kanssa JH kehissä kun ei niitä siellä paljon ole.

2. Mistä sait innostuksen lähteä kokeilemaan Junior Handleria?
- Junior Handleriin uskalsin mennä kun kaverini suosittelivat sitä minulle. Ensimmäinen kisani oli epävirallinen Match Show kisa, jossa kisasin oman Riki-yorkin kanssa, sijoituksetta. Ensimmäiseen viralliseen uskalsin vasta vuonna 2008.

3. Kerro jotakin saavutuksistasi! Oletko esimerkiksi sijoittunut kilpailuissa?
- Olen kisannut elämäni aikana viidessä virallisessa Junior Handler-kisassa ja n.8 epävirallisessa.
Virallisissa olen sijoittunut 1.7.2008 Toinen sija kleinspitzin kanssa. 3082008 kisasin silkkiterrierin kanssa ja sijoituimme kolmanneksi. Epävirallisissa olen sijoittunut toiseksi kolme kertaa ensimmäiseksi kerran.

4. Harrastatko lajia oman yorkkisi kanssa?  Mitä muita rotuja olet esittänyt?
- Harrastan lajia muiden koirien kanssa sillä koirani on leikattu kotiturkki malliin ja sellaista ei kehään voi viedä. Olen esittänyt monenlaisia rotuja: mm. saksanpaimenkoira, samojedinkoira, silkkiterrieri, australianterrieri, kleinspitz, coton de tulear, papillon, phalene, erilaiset spanielit, löwchen, pun.irlannin setteri, lhasa apso, yorkshirenterrieri, jämtlanninpystykorva+muita, joita en muista.

5. Onko sinulla jokin erityinen muisto Junior Handleriin liittyen?
- No ensimmäisessä kisassani kävi pieni kehät päällekkäin-vahinko. Eli koira joka minulle piti tulla, olikin rotukehässä. Jouduin etsimään kisakoirani viime tingassa. Löysin koiran 10min ennen kehän alkua. Ja kisakaveriksi sain samojedikoiran. Kisa oli varmasti hauskaa katseltavaa tytöltä joka vie samojediä ex tempore esityksenä.

6. Kehotan kaikkia nuoria kokeilemaan tätä lajia, koska se on oikeasti todella mukavaa! Nuoruus pitää käyttää hyväksi.

Teksti: Janina Laakkonen