Uusimmat kuvat

Pennut

Yhteystiedot

YORKSHIRETERRIER CLUB OF FINLAND

clubmail@ycf.fi
www.ycf.fi

FI30 5789 4020 0332 94

Kaverikoiratoiminta

Kaverikoiratoiminta on Suomen Kennelliiton järjestämää ja organisoimaa vapaaehtoistoimintaa, jossa kaverikoirat ohjaajineen voivat käydä vierailuilla esimerkiksi vanhustentaloissa, sairaaloissa, päiväkodeissa ym. Kaverikoirien tarkoitus on tuottaa iloa koirista pitäville, kaikenikäisille ihmisille sekä myös sellaisille, jotka eivät syystä tai toisesta voi hankkia omaa koiraa. Kaverikoirat eivät ole terapiakoiria, eivätkä niiden ohjaajat ole sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, vaan aivan tavallisia koiran omistajia.

Suomessa ensimmäiset kaverikoirat valmistuivat huhtikuussa 2002 ja siitä lähtien toiminta on laajentunut suuren kysynnän ansiosta lähes koko maahan. Suomen Kennelliitto kouluttaa kaverikoiria ympäri Suomen. Koulutuksissa koirien soveltuvuus kaverikoiriksi testataan ja ohjaajat saavat tietoa vierailujen järjestämisestä ja vierailukohteissa tavattavien ihmisten kohtaamisesta. Koulutus on kummallekkin osapuolelle maksuton, kuten koko kaverikoiratoiminta, joka perustuu vapaaehtoisuuteen. Työasuna koiralla on oranssi huivi, omistajalla rintanappi.

Kaverikoiratoiminta ei katso koiran rotua, kokoa tai sukupuolta. Kaverikoiraksi sopii ihan tavallinen kiltti perhekoira. Koiran tulee kuitenkin olla hyvähermoinen, avoin, sosiaalinen ja kiinnostunut ihmisistä. Koiralta vaaditaan vierailutilanteessa paljon sopeutumiskykyä ja tarmoa, ja sen tulisi olla tottunut erilaisiin tilanteisiin sekä ihmisiin. Ohjaajan tulee kyetä hallitsemaan koiransa jokaisessa tilanteessa. Toimintaan osallistuvan koiran tulee olla mielellään yli 1,5 vuotias ja ohjaajan yli 16-vuotias.

Lisätietoja kaverikoiratoiminnasta Kennelliiton sivuilta www.kennelliitto.fi