Uusimmat kuvat

Pennut

Yhteystiedot

YORKSHIRETERRIER CLUB OF FINLAND

clubmail@ycf.fi
www.ycf.fi

FI30 5789 4020 0332 94

Turvallisesti koiran kanssa

1. Pyydä aina lupa vieraan koiran silittämiseen 

Vierasta koiraa ei saa koskaan lähestyä ilman lupaa. Älä koske vieraaseen koiraan edes ohimennen.

2. Anna koiran haistella sinua ensin

Jos olet saanut omistajalta luvan, lähesty koiraa rauhallisesti ja hitaasti. Seiso rauhallisesti ja anna koiran tulla haistelemaan sinua. Anna sen haistaa ensin kätesi selkäpuolta. Anna koiran myös haistaa jalkojasi tai jotain muuta kohtaa. Näin koira ottaa selville kuka olet oikein ihmisiäsi. Älä koskaan juokse koiran luokse varsinkaan takaapäin, äläkä taputa koiraa yllättäen. Älä halaa vierasta koiraa. Helläkin halaus voi ahdistaa koiraa.

penikka_pieni_200.jpg3. Älä koskaan juokse koiran ohi tai siitä poispäin 

Nopea liike saattaa aiheuttaa koirassa saalistusvietin. Koiralle on luontaista juosta saalis kiinni ja tarttua siihen hampailla.

4. Älä hypi, heiluta käsiäsi tai huuda 

Riehuminen innostaa koiraa ja saattaa laukaista saalistusvietin. Jos koira haluaa leikkiä kanssasi, se saattaa hypätä sinua vasten tai tarttua sinuun hampaillaan. 

5. Älä tee äkkinäisiä liikkeitä 

Kun annat koiran haistella kättäsi, liikuta sitä rauhallisesti. Jos nykäiset sen äkkiä pois, voi koira säikähtää tai hätkähtää ja napata kädestä kiinni joko puolustautuakseen tai leikillään. Äkkiliikkeet voivat koiran mielestä vaikuttaa uhkaavilta.

6. Anna koiran nukkua ja syödä rauhassa 

Jos koira herätetään yhtäkkiä unesta, se voi säikähtää ja puolustautua. Koira voi kokea, että viet sen ruoka-annoksen pois ja puolustaa ruokaansa. Koiraemo voi puolustaa pentujaan, eikä niitä tule lähestyä.

7. Varo vahingoittunutta koiraa 

Tuskissaan tai peloissaan oleva koira voi luulla, että sinä aiheutat kivun. Omakin koira voi purra jos siihen sattuu.

8. Älä tuijota koiraa silmiin

Silmiin tuijotus on koiran kielellä suora uhkaus tai haaste ja monet koirat vastaavat haasteeseen. On tärkeä tehdä tämä sääntö selväksi erityisesti lapsille, koska kokonsa vuoksi lapsilla ei koiran silmissä ole yleensä auktoriteettia.

9. Ole aina varovainen vieraiden koirien kanssa!