Uusimmat kuvat

Pennut

Yhteystiedot

YORKSHIRETERRIER CLUB OF FINLAND

clubmail@ycf.fi
www.ycf.fi

FI30 5789 4020 0332 94

Keskustelu

PäksyKoiranpentu syö kakkaa23.8.2010 18:25
Heips!

Kysyisin teiltä muilta asiasta enemmän tietäviltä, että onko vaarallista, että pentu syö pupun ja joskus hanhien kakkaa? Kumpaakin tuntuu täällä Espoon perukoilla riittävän joka ikisellä ruohoalueella. Ja meidän 13 viikkoinen poika pysähtyy joka ikisen kakkipalleron eteen natustamaan. Kielto ei auta..

Nopean googlailun jälkeen, keskustelupalstat ovat sitä mieltä, että kyse on puutostaudista.. Mutta eikös juuri sen takia penturuokaa anneta, että puutoksilta vältytään, kun siinä on kaikki tarvittava?

Kiitos jo etukäteen!

EijaRe: Koiranpentu syö kakkaa23.8.2010 19:20
Meillä vaikka mitä antais neideille ruoaksi niin kaninkakka maistuu aina.. Se ei ainakaan ole vaarallista mutta emännät ei kyllä tykkää, kun sisään palatessa nämä kaninkakkasuut yrittää nuolla kaikkien naamat :-/

Malla & WilmaRe: Koiranpentu syö kakkaa23.8.2010 21:40
Meillä tässä Kivenlahdessa on erityisen paljon citykanien papanoita. Wilma on kahdella aamulenkillä onnistunut nappaamaan ja syömään yhden papanan ja molemmilla kerroilla oksensi aamuruoan jälkeen. Kolmeen otteeseen piti yökätä ja viimeisessä läjässä oli sitten se papanan ruoho ja mustaa mönjää. En kyllä suosittele vaikka eräs yorkkisekoitusten omistaemäntä kerää näitä papanoita tyttökoiriensa syötäväksi. Varon kyllä tarkoin. Wilma on muuten teräsvatsa kuten sisarensa Mandi, mutta kanin papanat tulevat heti vauhdilla takaisin.

VirpiRe: Koiranpentu syö kakkaa23.8.2010 23:18
En kyllä antaisi syödä vaan hankalapa se on aina keretä huomaamaan.Jostain luin tai kuulin että jotkut jopa ihan antavat koiriensa syödä.Jos törmään siihen keskusteluun niin laitan linkin tänne.

Tanja.M+tytötRe: Koiranpentu syö kakkaa24.8.2010 10:35
Meillä oltaisiin heti kissankakkojen kimpussa jos ei olisi saunan lauteilla! :D Herkkunsa kullakin, en anna mitään kyllä syödä ulkoa mutta joskus ovat kyllä niiin nopeita hotkimaan että!

EijaRe: Koiranpentu syö kakkaa24.8.2010 11:06
Kumpikaan koira ei oksenna kaninpapanoita eikä niistä tule muutakaan vatsaongelmaa. Koirat tietää tarkkaan että emäntä kieltää niitä syömästä, mutta Lila ei kielloista piittaa ja yrittää naarata jätöksiä koko ajan, Helmi vilkuilee syrjäkarein kun on ottamassa "herkkua" ja yrittää napata suuhunsa ja syö hirveetä vauhtia ettei emäntä kerkiäis huomata, ja jos huomaan ja komennan niin sylkee syyllisen näköisenä papanat suustaan pois.. on todella huvittavan näköinen. Meillä noita papanoita on aivan hirveesti joten niiltä ei voi missään välttyä, kyllä sais kaupungin ukot hoidella kaneja enkelikuoroon meidän puolestamme paljon tehokkaammin kun ovat tehneet.

MariaRe: Koiranpentu syö kakkaa24.8.2010 14:26
Ovatko kanit todella noin valloillaan Etelä-Suomessa. Terv. muutaman kerran Helsingissä käynyt täti

Kirsi JklRe: Koiranpentu syö kakkaa24.8.2010 17:00
Kysyin ihan eläinlääkäriltä asiaa aikoinani. Rusakon ja jäniksen papanat ovat jopa hyväksi koiralle. Ei haittaa.. Meidän nassuli syö takapihalta näitä papanoita...

EijaRe: Koiranpentu syö kakkaa25.8.2010 12:19
Täällä Ruskeasuolla ainakin on kaneja kohta yhtä paljon jollei jo enemmän kun meitä ihmisasukkaita :-/ ja jätöksiä löytyy joka tontilta. Kanivainaita näkyy myös tämän tästä kun jäävät autojen alle. Homma on kyllä aivan levinnyt käsiin.

TuulikkiRe: Koiranpentu syö kakkaa25.8.2010 13:04
City-kaneja on metsästetty koko kesä, jopa hieman kyseenalaisilla menetelmillä. Uutisissa sanottiin, että kanta on saatu sopivalle tasolle, mikä se sitten onkin. Joku hylkäsi lemmikkikaninsa kaupungin puistoon ja siitähän se lähti - ongelma! Minulle on myös eläinlääkäri sanonut, ettei papanat ole vaarallisia ja meillä kyllä napataan suuhun sellainen, jos löydetään ja hyvin nopeasti nielaistaan.

RiikkaRe: Koiranpentu syö kakkaa26.8.2010 22:05
Kyllä, kakka on hyvää kaiketi sillä lähes kaikenlainen papana menee meidän jätkille. Kaneja ei Espoossa, ainakaan täällä keski-Espoon nurkilla ole rusakoita kyllä. Meillä ei mene myöskään vatsa sekaisin, paitsi colliella lampaan jätkösistä. :/

RiikkaRe: Koiranpentu syö kakkaa26.8.2010 22:05
Kyllä, kakka on hyvää kaiketi sillä lähes kaikenlainen papana menee meidän jätkille. Kaneja ei Espoossa, ainakaan täällä keski-Espoon nurkilla ole rusakoita kyllä. Meillä ei mene myöskään vatsa sekaisin, paitsi colliella lampaan jätkösistä. :/

Päksy eli PäiviRe: Koiranpentu syö kakkaa26.8.2010 22:08
Okei, ehkä ei siis panikoida kannata, varsinkaan kun ei papanoiden syömisestä ole mitään oireita tullut. Täytynee kokeilla sitä ananas-kikkaa, josta luin netistä.

Tänään tosin meidän poju nappasi pihalla syömättömän purkanpalan suuhunsa, onneksi ehdin reagoimaan heti. Onneksi ylipäätään tiesin xylitolin vaarat.

Muutenkin ällöttää, kun ihmiset syljeskelevät purkkia maahan koirien nassutettavaksi. Ei vaan ymmärrä.

AnniRe: Koiranpentu syö kakkaa27.8.2010 11:59
Suostuukohan puput syömään ananasta :)
Olen hassusti ymmärtänyt niin päin, että koiralle voi kokeilla syöttää ananasta, jos se syö omaa kakkaansa. Että ananas muuttaisi kakan hajua tai makua niin, ettei se enää kelpaisi.

ChristinaRe: Koiranpentu syö kakkaa1.9.2010 15:32
Meilläkin on pupun papanat kovaa huutoa. (Ja alueen muutkin koirat niitä kuulemma mutustelevat hyvällä ruokahalulla;) Ei ole koskaan tullut vatsavaivoja tms. ja eläinlääkärin mukaan ko. papanoista ei mitään haittaa koirille.

mermeidRe: Koiranpentu syö kakkaa20.9.2010 22:49
meillä syö koirat meidän oman kanin papanat ja ulkoa rusakon papanoita. Nehän on suurimmaksi osaksi heinää. Jäniseläimet syö myös itse omia papanoita, koska niissä on vielä ravinneaineta jäljellä.

Vastaus:Hei! Kirjoitathan tällä palstalla vain omalla nimelläsi. Kiitos!
-Webmaster

shanniaRe: Koiranpentu syö kakkaa20.9.2010 22:53
jos koira syö omaa kakkaa, sen ruoka ei ole tarpeeksi ravintorikasta tai on huonosti sulavaa (saanut halpaa markettinappulaa) koira syö kakan että saisi vielä ravinteita eli kärsii puutostaudista. Ostakaa laaturuokaa lemmikillenne.

Vastaus:Hei! Kirjoitathan tällä palstalla vain omalla nimelläsi.
Kiitos!
-Webmaster

PipeKoira syö kakkaa25.9.2010 22:31
Sulamatonta ruokaa koira "kierrättää".
Liian fiini ruoka taas on vaan liian fiiniä koiran suolistolle.
Koiran suoliston bakteerikannan tasapainoittaisi mahalaukun syöttäminen.
Mahapullia saa S-kauppojen pakkasesta.

Ollaan niin kauan ilosia, kun piskit ei syö ihmisen paskaa, tai peräti kieriskele siinä.

Tuija HakalaRe: Koiranpentu syö kakkaa28.11.2017 9:23
Kyllä nuo on ihan höpöjuttuja, että koira söisi huonon ruuan takia kakkaa ja papanoita. Minulla oli joskus pentu, joka söi omat ja toisten kakat, eikä takuulla johtunut puutostaudista tai huonosta sapuskasta. Kaikki mahdollinen kokeiltiin. Ei auttanut mitkään sapuskat, lisäaineet tai muu. Ei se toisaalta niistä kakoista mitenkään tuntunut kärsivän. Kasvoi hyvin ja oli komea koira ja terve. Ehkä kannattaa vain olla stressaamatta liikaa.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: